19-04-2024 18:20
Техподдержка в Viber


Техподдержка АВК⁩


Группа поддерживается напрямую разработчикам
Мини-чат
Вы должны авторизироваться, чтобы добавить сообщение.

[off] 19.04.2024
п. 5.31 Настанови "за динамічної договірної ціни —не враховується."

[off] 19.04.2024
Динамічна договірна ціна може включати ризики?

[off] 18.04.2024
підкажіть, будь ласка, де можна подивитись форму акту передачі обладнання на відповідальне зберігання?

[off] 16.04.2024
Добрий день! Якщо можно технологічні карти. v.p.sidorenko@gmai
l.com

[off] 11.04.2024
і не відповідают риночним, як на це дивляться провіряючі органи коли накладні отписані але не відповідают ринку?


ИCC
Информационно-справочная система Зодчий
Нормативная база
ГНч ГНч
ДСТУ ДСТУ
ЕНиР ЕНиР
РЭСН РЭСН
РЭСНмо РЭСНмо
РЭСНр РЭСНр
Реставрация Реставрация
Минпром Минпром
СцнПРдС СцнПРдС
Пусконаладка Пусконаладка
Прейскурант 260543Е Прейскурант 260543Е




[On-Line консультация]
Любовь - \"Какую расценку применить при демонтаже утепления фасада пенопластом t= 50 мм\"
Олег - Потрібна допомога з вирішення питання по демонтажу утеплення фасаду, якщо взяти пряму розцінку на монтаж КБ15-78-1 з к.0,8 відповідно до норми, то ...
Анатолій - Вихідні дані: Влаштування віконних блоків (27,78т)/100м.кв./14,54(одиниць по 100м.кв.) Як перевести в м. кв. в кошторисі, КБ9-44-(1,2,3)?
Просмотр темы
» Для начинающих » Первые шаги
Тут был(и) 1 Гостей
Olga2014
Чи існує зараз таке поняття як "поточний ремонт"?
Багато хто говорить що ні. Проте не має конкретного документу який би про це свідчив.
В той же час багато бюджетних замовників продовжують користуватися поняттям "поточний ремонт", укладають на нього договори, казначейство їх приймає.
З іншого боку - якщо це, допустимо, пофарбувати підлогу і поклеяти шпалери (наймають підрядника)- це однозначно не капітальний ремонт. Але який тоді?
І, здоровий глузд підказує, що на, знову ж таки, для прикладу - поклеяти шпалери, якось не розумно подавати деклларацію, наймати технагляд і авторський. Тоді як в такому випадку?
imperialbud написал(а):
Не нормы РЭСН определяют технологию, а нормы осмечивают технологические процессы, не противоречащие СНиП на выполнение тех или иных видов работ.
 
 Распечатать тему
Ремонт: капітальний і ...
Reds
Мы тоже недавно ремонт в спальне закончили. Сделали ее в светлых нежных тонах. Поставили матовый натяжной потолок. Так здорово получилось. Муж ремонт делал сам, все кроме натяжных потолков. Монтаж потолков доверил специалистам. Выбрал их на сайте bayo.org.ua. На нем собраны лучшие компании по натяжным потолкам. Ребята приехали, все красиво сделали
s019.radikal.ru/i620/1610/50/76e0847d1e4f.jpg
Изменил(а) Reds, October 17 2016 09:13
Оценить сообщение
 
Dobs
Питання від початківця.
1. Наскільки я розумію, при складанні кошторисів на реконструкцію, треба застосовувати норми із збірників КБ, а на поточний та капітальний ремонт – КР ?
В завершених тендерах на прозорро в підписаних договорах на кап.ремонт я бачу, що застосовують як КБ, так і КР, або навіть вперемішку. Як правильно?
2. Ще капітальний ремонт передбачає призупинення на час виконання робіт експлуатації будинку в цілому або його частини.
Проте в тендері під назвою «Капітальний ремонт медичних кабінетів…..» не вказано чи є проєкт, який клас наслідків, чи це по дефектному акту. Є лише відомість об’ємів робіт та відомість матеріалів, і нічого не сказано про призупинення експлуатації будівлі. Тобто в такому випадку в тендерній пропозиції і відповідно в подальшому в ДЦ не можна застосовувати к=1,2 як для будівель, що експлуатуються, звільнених від меблів, устаткування та ін. ?
3. Які ставити коефіцієнти прибутку і адміністративні? По класу наслідків, якщо виявиться що проект є, чи все одно брати як для ремонту житла?
Оценить сообщение
 
lorik
1. При ремонті використовуємо збірник КР, якщо там немає потрібної норми, то беремо з КБ із коеф. 1,15 (дивись вказівки до застосування)
2. К 1,2 можете взяти , коли отримаєте суму, подивитесь чи не перевищили Ви очікувану суму, тоді зрозумієте, чи потрібен той коефіцієнт.
3. Коефіцієнти прибутку та адміністративних берете як для ремонту житла
Оценить сообщение
 
gvb
Вам буде цікаво:
,,,,, питання: при проведені поточного ремонту будівлі громадського призначення підрядник використовує коефіцієнт 1,2 ,який враховує обмежені умови виконання робіт. При цьому будівля продовжує експлуатуватися,але ремонту підлягає тільки окрема частина будівлі,яка повністю звільнена і має окремий вихід для використання при ремонті. Замовник наполягає на неправомірності включення коефіцієнту 1,2 у кошторисі. Чи правомірні дії замовника?
ВІДПОВІДЬ: «Вказівками щодо застосування ресурсних елементних кошторисних норм на ремонтно-будівельні роботи» (КНУ,що затверджені наказом Мінрегіонбуду від 15.06.2021 р. №156) передбачено використання коефіцієнта 1,2 до норм витрат труда робочих та часу експлуатації машин та механізмів при умові виконання ремонтно-будівельних робіт в приміщеннях будинків, будівель, що експлуатуються, звільнених від меблів, устаткування та інших предметів. Але слід прийняти до уваги,що зазначене положення в значній мірі стосується робіт у складі капітального ремонту,який передбачає втручання в несучі та огороджувальні конструкції будівлі,а також в інженерні системи. На виконання перелічених робіт безумовно впливають умови експлуатації будівлі.
Як зазначено у питанні,передбачається виконання робіт з поточного ремонту,які,як правило,пов'язані з відновленням (заміною) оздоблювальних покриттів,інженерного облаштування будівлі тощо,при цьому частина будівлі,яка підлягає ремонту,має відокремлений вихід і на виконання зазначених робіт експлуатація решти будівлі не має ніякого впливу.
Слід зазначити,що згідно з приміткою Додатка Б КНУ «Вказівки щодо застосування ресурсних елементних кошторисних норм на ремонтно-будівельні роботи» застосування коефіцієнтів при складанні кошторисної документації повинно бути обґрунтовано, тобто повинні бути перелічені усі наявні фактори,які впливатимуть на ускладнення умов виконання робіт. У випадку,коли подобні фактори будуть мати місце і ступень іх впливу буде підтверджено,використання коефіцієнта 1,2 буде правомірним.
З огляду на наведене,дії замовника правомірні.
Оценить сообщение
 
Светлая
Шановні колеги, підскажіть будь ласка) Термомодернізація будинку- ми беремо прибуток. як для капремонту. або за класом наслідків?
Оценить сообщение
 
Перейти на форум:

Подобные темы
Темы Форум Ответов Последние сообщения
ремонт помещений Первые шаги 2 August 15 2007 09:14
Ремонт Проблемы и решения 1 December 03 2007 12:03
ЯМОЧНЫЙ РЕМОНТ ДОРОГИ Первые шаги 7 June 03 2008 13:07
Капитальный ремонт и КВР Первые шаги 8 June 03 2008 13:13
ремонт теплотрассы Первые шаги 4 June 12 2008 16:51
ремонт поверхности СМ 117 Консультации 6 June 12 2008 19:55
Смета на ремонт квартиры Первые шаги 2 July 22 2008 11:22
Смета на ремонт затопленной квартиры Консультации 12 July 22 2008 12:33
Кап.ремонт Проблемы и решения 3 August 18 2008 13:13
ВБН ремонт дороги і АВК Первые шаги 1 September 22 2008 08:24
Авторизация
Логин

Пароль



Забыли пароль?
Запросите новый здесь.
Навигация
Статьи
Правила сайта
Обратная связь
Сметные программы
Заказать смету
АС-4
C=>C=>C=>С
Разное
Внимание!!! Курсы!!!
Новости
Архив новостей
Сейчас на сайте
Гостей: 18

Пользователей: 1
Светлая

Всего пользователей: 25,395
Новый пользователь: An

Посмотреть >>>
Рейтинг@Mail.ru Яндекс.Метрика
СПРАВОЧНАЯ СИСТЕМА
ЗОДЧИЙ - ДБН, СНиП, ДСТУ, ГОСТ, ПРИКАЗЫ, ПИСЬМА (рекомендована Госстроем) АС4 Сметный программный комплекс. Кондиционеры